Virtuele rondleiding in de nieuwe school

Heb jij onze nieuwe school in het Dorp van Zaffelare al gezien? En weet je wat daar zoal te beleven valt? Neen? Dan nemen wij jou graag mee voor een mooie wandeling…. waarbij je naar eigen believen haltes kan inbouwen…

Tussen onze prachtige statige dorpskerk en het vroegere, thans verlaten schoolgebouw, Spes Nostra, pronkt op vandaag een groot strak multifunctioneel modern schoolgebouw, met lichte tonen van frisse lentekleuren en volledig transparant voor elke passant.

Het biedt ruimte aan meer dan 400 kinderen (kleuters en leerlingen samen) en op gebied van infrastructuur zijn alle klaslokalen sterk uitgerust, ook voor het digitaal tijdperk, waarin we ons vandaag reeds volop bewegen.

Meer dan 40 professionele medewerkers en hun directeur geven al vele jaren lang op diverse terreinen dagdagelijks het beste van zichzelf om de cognitieve vaardigheden van de leerlingen aan te scherpen en de vele kostbare talenten continu te stimuleren.

Voor het eerst zitten kleuters en leerlingen van de lagere school op éénzelfde terrein.  Een groot voordeel: samen, maar toch apart.

Voor het eerst beschikt de school over een degelijke uitrusting op het vlak van sportinfrastructuur met ruime accommodatie, zodat ook dit gedeelte van het gebouw aan externen ter beschikking kan gesteld worden. En de gezellig ingerichte cafetaria/refter maakt het voortaan ook mogelijk dat meer kinderen tegelijkertijd samen kunnen eten over de middag.

Eens de groenaanleg en ook de speelplaats volledig zullen afgewerkt zijn, zal het voor de kinderen nog aangenamer verpozen zijn tijdens de lesvrije momenten. In de spelotheek kunnen ze eveneens terecht voor het gebruik van spelmateriaal over de middag.

Dus, als je voorbijrijdt, vergeet vooral niet te kijken…

Deze school is gesticht door de Zusters van Liefde, 200 jaar geleden. Dankzij hun steun en deze van Tabor, onze netwerkorganisatie, kon dit prachtig pareltje van top-architectuur hier in Zaffelare gerealiseerd worden.

M.N.

http://www.jadepin.be/wp-content/uploads/360/zaffelare_school_wegwijzer_360/index.html

weg-wijzer_luc1